T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ÇORUM / İSKİLİP - Misakımilli İlkokulu

Haberler

Haz

Okulumuz öğretmenlerinden Rasim Çınar'ın da ortaği olduğu e twining projesi kapsaminda yapılan  19 Mayıs konulu çalışma

Haz

Hasret bitti yüzyüze eğitime yeniden başladık. 

Haz

28 MAYIS 2021 TARİHLİ COVID-19 REHBERİ GÜNCELLENMİŞTİR.

28 Mayıs 2021 tarihli Covid-19 rehberinde yapılan değişiklikle pozitif vakaların ve temaslıların izolasyon süresi değişti. Özetle:

1. Pozitif vakaların izolasyon süresi 14 güne çıkarıldı (eskiden 10 gündü). Kişi numune verdiği günden itibaren 14 gün boyunca evinde izole kalmalıdır.

2. Temaslıların izalosyon süresi 14 güne çıkarılmıştır. Ancak temaslıdan 10. günde alınan numune negatif çıkarsa izalosyon sonlanıyor. İlçe Sağlık Müdürlüğü olarak 10 gün evde kalan kişiden numune alınmış ise ve negatif çıkmışsa evden çıkabilir. Eğer numune alınmamışsa 14 gün izole kalacaktır.

HER NE KADAR COVİD- 19 TANISI ALAN YA DA TEMASLI İZOLASYON SÜRELERİ DEĞİŞSEDE  ŞU GÜNLERDE SALGININ SEYRİNİN AZALDIĞI VE İNSANIMIZA DÜŞEN TEDBİRLERE RİAYET ETTİĞİMİZ SÜRECE DE SALGININ AZALACAĞI ŞÜPHESİZDİR.   TÜM VATANDAŞLARIMIZA POZİTİF VAKALARIN VE TEMASLILARIN İZOLASYON SÜRESİ DEĞİŞİKLİĞİ ÖNEMLE DUYURULUR.

Haz

Projemizin ortak ürünü taş boyama çalışması ile yapmış olduğumuz 2021 yılı takvimi..

Haz

Okulumuzun  Gerçek sahiplerine  yeniden Kavuşuyoruz

Haz

İç İşleri Bakanlığının Normalleşme Genelgesi 

May

MEB'den 2. Dönem Sınavları İçin Merak Edilen Sorulara Cevap

MEB, ilkokul 4. Sınıf ve ortaokulların 2. Döneminde uygulacak sınav uygulamaları hakkında en çok sorulan sorulara cevap verdi.

1. İlkokul 1,2,3. sınıf öğrencileri sınava girecek mi?

Millî Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği kapsamında ilkokul 1, 2 ve 3. sınıf öğrencilerimiz için sınav yapılmadığından bu sınıflarda öğrencisi bulunan velilerimiz dilekçe vermeyecektir. Ders etkinliklerine katılım durumu öğretmen tarafından değerlendirilerek karne puanı verilecektir.

2. İlkokul 4. sınıf öğrencileri sınava girecek mi?

İlkokul 4. sınıf öğrencilerimiz;

- İkinci dönem için sınava girmeyi tercih etmeyen öğrencilerin yıl sonu puanları birinci dönem puanları ile oluşturulacaktır.

- İkinci dönem tüm derslerden veya istedikleri ders/derslerden sınava girebilecek ve puanını yükseltebilecektir. Öğrencinin ikinci dönemde ders puanını yükseltme tercihini kullanması hâlinde ikinci dönemde girdiği sınavlardan yüksek olan puanı değerlendirmeye alınacak ve e-okul sistemine bir sınav puanı işlenecektir.

Bu durumlardan hangisinin tercih edildiği ilgili okul müdürlüğüne 2 Haziran 2021 Çarşamba gününekadaryazılı veya e-posta yoluyla bildirilecektir.

3. Ortaokul ve imam hatip ortaokullarında okuyan5,6,7,8. sınıf öğrencilerinin sınavları ne şekilde yapılacaktır?

Ortaokul ve imam hatip ortaokullarındaki 5,6,7 ve 8. sınıf öğrencilerimiz;

- İkinci dönem için sınava girmeyi tercih etmeyen öğrencilerin yıl sonu puanları birinci dönem puanları ile oluşturulacaktır.

- İkinci dönem tüm derslerden veya istedikleri ders/derslerden sınava girebilecek ve puanını yükseltebilecektir.Öğrencinin ikinci dönemde ders puanını yükseltme tercihini kullanması hâlinde ikinci dönemde girdiği sınavlardan yüksek olan puanı değerlendirmeye alınacak ve e-okul sistemine bir sınav puanı işlenecektir.

Bu durumlardan hangisinin tercih edildiğiilgili okul müdürlüğüne 2 Haziran 2021 Çarşamba gününe kadar yazılı veya e-posta yoluyla bildirilecektir

7. Sınavlar en geç okulda ne zamana kadar yapılacaktır?

Sınavlar okulda en geç 18 Haziran 2021 tarihine kadar tamamlanacaktır.

8. Bir dersin sınav süresi kaç dakika olacaktır?

Bir dersin sınav süresi 40 (kırk) dakika olacaktır. Sınav soruları sınav süresine uygun olarak hazırlanacaktır.

9. Sınavlarda hangi konulardan sorular çıkacaktır?

Sınav soruları, ikinci dönemin başından 26 Mart 2021 tarihine kadar işlenen konulardan hazırlanacaktır.

10. Karantinada olan öğrenciler sınava nasıl ve ne zaman girebilecektir?

Kendisinde veya birlikte kaldığı aile bireylerinde Covid-19 hastalığı tespit edilen, ailede veya kendisinde herhangi bir kronik rahatsızlığı bulunan öğrenciler ile okul müdürlüğünce özrü uygun bulunan öğrencilerokul içinde uygun bir zamanda ve izole bir ortamda dönem sonuna kadarsınava alınacaktır.

11. Yatılı bölge ortaokulu öğrencileri sınav günü pansiyonda kalabilir mi?

Sınav tarihlerinin olduğu günlerde pansiyon kapasitesi, ulaşım şartları ve hijyen koşulları dikkate alınarak öğrencilerin pansiyonda konaklamaları sağlanacaktır.

12. Sınavlara il dışında girilebilir mi?

Öğrencilerin farklı bir ilde bulunması durumunda, öğrenciler sınavlara bulundukları yerlerdeki aynı okul türündeki okullarda girebileceklerdir. Bu kapsamda, okulların gerekli hazırlık ve planlamaları yapabilmeleri için öğrenci velileri, 2 Haziran 2021 Çarşamba gününe kadar taleplerini bulundukları ildeki ilgili okul müdürlüğüne bir dilekçe ile iletecek, öğrencilerin öğrenim gördüğü okul müdürlüğünü de bu konuda bilgilendirecektir. Bu durumdaki öğrencilerin sınava girdikleri derslere ilişkin aldıkları puanlar, sınava girilen okul müdürlüğünce öğrencilerin kayıtlarının bulunduğu okullara elektronik ortamda ivedilikle bildirilecek ve sınav evraklarının asılları da ilgili okul müdürlüğüne ulaştırılacaktır.

13. Sınav tercihini kullanan öğrencinin ders etkinliklerine katılım puanı nasıl verilecektir?

Öğrencilerin yüz yüze eğitim, canlı ders ve/veya EBA TV takip ve ders etkinliklerine katılımlarına göre Millî Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinde belirtildiği üzere her bir dersin haftalık ders saati sayısı 2 ve daha az olanlara 2 (iki), haftalık ders saati sayısı 2den fazla olanlara ise 3 (üç) defa ders etkinliklerine katılım puanı verilecektir. Öğrencinin yüz yüze eğitim, canlı ders ve/veya EBA TVyi takip durumuna ve derse olan ilgisine göre öğretmen tarafından gerekli değerlendirme yapılacaktır.

14. Sınav tercihini kullanmayan öğrencinin sınav tercihini kullanmadığı ders için ikinci dönemde ders etkinliklerine katılım veya proje puanı verilecek midir?

Sınav tercihi kullanılmayan ders/dersler için ikinci dönemde ders etkinliklerine katılım veya proje puanı verilmeyecektir.

15. Bir dersten kaç tane ders etkinliklerine katılım puanı verilecektir?

Sınav tercihi kullanılan ders/dersler için, bir dersin haftalık ders saati sayısı 2 ve daha az olanlara 2 (iki), haftalık ders saati sayısı 2den fazla olanlara ise 3 (üç) defa ders etkinliklerine katılım puanı verilecektir.

16. Proje ödevleri öğretmene nasıl teslim edilecektir?

Sınav tercihi kullanılan ders/dersler için proje ödevleri öğretmenlere okul ortamında teslim edilebileceği gibi gerektiğinde dersin özelliğine göre canlı ders ve çevrim içi diğer ( e-posta vb.) ortamlarda da teslim edilebilecektir.

17. Birinci dönem puanı bulunmayanyabancı uyruklu öğrenciler, yurt dışından gelen öğrenciler, hafızlık eğitimi alan öğrenciler, sağlık durumu nedeniyle devam edemeyen vb. e-Okulda hiç puanı bulunmayan öğrenciler için nasıl bir uygulama yapılacaktır?

İlgi (a) Yönetmeliğin 27 nci maddesinin 5 nci fıkrasında belirtilen mazeretleri nedeniyle birinci dönem okula devam etmeyip ikinci dönem okula devam eden öğrenciler ile aynı Yönetmeliğin 32 nci maddesinin 4 üncü fıkrasına göre hafızlık eğitimine devam eden öğrencilerin birinci döneme ait puanlarının bulunmadığı göz önünde bulundurularak öncelikle bu öğrencilerin sınav tercih hakkını kullanmaları gerektiği hususunda gerekli bilgilendirmeler yapılacak, buna rağmen sınav tercih hakkını kullanmayan öğrencilerin ise ilgili ders öğretmenlerince ders etkinliklerine katılım puanı ve varsa proje puanıyla ikinci döneme ait puan girişleri tamamlanacaktır.

18. İkinci dönem sınav tercih hakkını kullanmayan öğrencilerin birinci dönem puanı ikinci döneme Bakanlık tarafından e-Okul Sisteminde otomatik olarak mı aktarılacak, yoksa okul müdürlükleri tarafından mı girilecektir?

Öğrencilerimizin ikinci dönemde sınava girmeyi tercih etmediği derslerin yıl sonu puanı birinci dönem puanlarına göre belirlenecektir. Birinci dönem puanının ikinci dönem için de uygulanmasını tercih eden öğrencilerimizin varsa ikinci dönem puanları e-okul sisteminden okul müdürlüğüncesilinecektir. Bu kapsamdaki öğrencilerin karnelerindeki ilgili ders/derslerin ikinci dönem puan hanesine birinci dönem puanı otomatik olarak yansıtılacaktır.

19. Öğrencilerin ikinci dönem sistemde proje ve ders etkinliklerine katılım puanları yer almaktadır. Ancak öğrenci ikinci dönemde ilk dönem puanlarını tercih etmektedir. Bu durumda ikinci dönemde girilen puanları silinecek midir?

Evet, öğrenci birinci dönem puanlarını tercih ettiği için ikinci dönemde alınan ders etkinliklerine katılım puanları ve varsa proje puanları ilgili okul müdürlüklerince silinecektir.

20. Ortaokul ve imam hatip ortaokulları arasında ikinci dönem nakil olan öğrencilerinseçmeli derslerinde farklılık olması sebebiyle bu öğrenciler için nasıl bir uygulama yapılacaktır?

Ortaokul ve imam hatip ortaokulları arasında nakil olan öğrencilerin seçmeli derslerinde farklılık olması durumunda bu öğrenciler yeni geldikleri okulda seçmeli derslerden sınav olmayı tercih edebilecekler, sınav olmayı tercih etmemeleri durumunda ikinci dönem puanı ders etkinliklerine katılım ve varsa proje puanıyla oluşturulacaktır.

21. Mevsimlik tarım işçisi ya da ulaşılamadığı için dilekçe alınamayan veya ilgili okul müdürlüğüne süresi içerisinde dilekçe vermeyen velilerin öğrencileri için nasıl bir uygulama yapılacaktır?

Veli tarafından 2 Haziran 2021 Çarşamba gününe kadar dilekçe verilmediği takdirde öğrencinin birinci dönem notları ikinci dönem için de geçerli sayılacaktır. Bu kapsamda olan öğrencilerin ikinci döneme ait varsa sınav puanları, ders etkinliklerine katılım ve proje puanları okul müdürlüklerince silinecektir.

22. Sistemde öğrencinin ilk dönem için tüm derslerden veya bazı derslerden puanının olmaması hâlinde nasıl bir uygulama yapılacaktır?

İlgi (a) Yönetmeliğin 27 nci maddesinin 5 nci fıkrasında belirtilen mazeretleri nedeniyle birinci dönem okula devam etmeyip ikinci dönem okula devam eden öğrenciler ile aynı Yönetmeliğin 32 nci maddesinin 4 üncü fıkrasına göre hafızlık eğitimine devam eden öğrencilerin birinci döneme ait puanlarının bulunmadığı göz önünde bulundurularak öncelikle bu öğrencilerin sınav tercih hakkını kullanmaları gerektiği hususunda gerekli bilgilendirmeler yapılacak, buna rağmen sınav tercih hakkını kullanmayan öğrencilerin ise ilgili ders öğretmenlerince ders etkinliklerine katılım puanı ve varsa proje puanıyla ikinci döneme ait puan girişleri tamamlanacaktır.

23. Sürekli devamsızlık yapan öğrenciler için nasıl bir uygulama yapılacaktır?

Sürekli devamsız öğrenciler, e-okul sisteminde yer alan "sürekli devamsız" ekranından okul müdürlükleri tarafından işaretlenecek ve herhangi bir puan girişi yapılmayacaktır.

24. Birinci dönemin puanları ile değerlendirilmek istenen ve 1. ve 2. dönem proje puanları girilmeyen öğrencilerden proje istenecek midir?

Birinci dönem puanlarını tercih eden öğrencilere başka herhangi bir ölçme ve değerlendirme uygulaması yapılmayacaktır.

25. Birinci dönem puanlarını tercih eden öğrencilere ders etkinliklerine katılım puanı verilecek midir?

Birinci dönem puanlarını tercih eden ve ikinci dönem sınavlarına katılmak istemeyen öğrencilerin sadece birinci dönem puanlarına göre değerlendirilmeleri sağlanacak ve bu öğrencilere başka herhangi bir ölçme ve değerlendirme uygulaması yapılmayacaktır.

26. Birinci dönem girilmeyen proje puanlarının ikinci dönem girilmesi zorunlu mudur?

Öğrencinin ilgili dersten birinci dönem puanını tercih etmesi durumunda proje puanı girilmeyecektir. İlgili dersten sınava girme tercihini kullanması hâlinde ders etkinliklerine katılım ve varsa proje puanıda sisteme işlenecektir.

May

EBA ASİSTAN" UZAKTAN EĞİTİMDE CEVAPSIZ SORU BIRAKMAYACAK


Türkiye'nin dijital eğitim platformu EBA koronavirüs tedbirleriyle başlayan uzaktan eğitim süreciyle dünyanın en çok tıklanan eğitim portalları arasında yerini alırken Millî Eğitim Bakanlığı uzmanları, yoğun talebi en iyi şekilde karşılayabilmek adına sistem altyapısını güçlendirmeye devam ediyor. Uzaktan eğitimde sıkça sorulan soruların anlık olarak cevaplanabilmesi için Türk mühendisler tarafından geliştirilen yapay zekaya sahip "EBA Asistan" hizmete sunuldu.

EBA Asistan", kullanıcı sorularına anında yanıt vermek, sorunları çözmek ve sistemin en etkili şekilde kullanılmasını sağlamak amacıyla hayata geçirildi.


Tüm dünyaya örnek olabilecek yetkinlikte geliştirilen "EBA Asistan", ilk aşamada Millî Eğitim Bakanlığı uzmanları tarafından belirlenen 10 ana başlıkta en çok sorulan 100'e yakın farklı soruya anında cevap verebiliyor.


"EBA Asistan" sayesinde öğrenci, öğretmen ve veliler; şifre alma, şifre yenileme, ders programı sorgulama, sınavlarının durumunu öğrenme, öğretmenlerle görüşme, ders tekrarı yapma gibi konulardaki sorularını sosyal platformlarda, sanki canlı bir kişiye soru soruyormuş gibi yazarak anında yanıt bulabiliyor.


"EBA Asistan", kural tabanlı chatbotlardan farklı olarak yapay zekâ teknolojilerinin ağırlıklı kullanıldığı bir asistan olarak öne çıkıyor. Türk mühendislerin doğal dil işleme ve makine öğrenmesi teknolojilerini kullandığı ve şimdilik olası kullanıcı sorularını yanıtlayacak "EBA Asistan", soru sorulmaya devam ettikçe daha fazla öğrenecek ve sorulara daha iyi yanıt verebilecek.


"EBA Asistanı"ı nerede bulabilirim?

EBA Asistan, www.eba.gov.tr adresinde, kullanıcılarının aşina olduğu şekilde sağ alt köşede yerini aldı bile. Turuncu gülümseyen yüz ikonuna tıklayan ister öğrenci, ister öğretmen, ister veli olsun, asistanlarını kolayca kullanabilecek.


Kullanıcılar; "Şifremi nasıl alırım?", "Sisteme nasıl girerim?", "3. sınıfta yarın hangi dersler var?", "Ders programına nasıl ulaşırım?", "Öğretmenime soru sorabilir miyim?"  gibi sorularını "EBA Asistan"a yönelttiğinde kullanılan yapay zeka sistemi, serbest metin şeklinde yazılanları anlıyor, bu sorulara ilgili cevabı veriyor ve kullanıcıları en doğru şekilde yönlendiriyor.  Örneğin ilkokul 4. sınıftaki çocuğunuz için ders programını istediğinizde bunu bulup size sunuyor. İlk kez şifre alacaksanız bunun için yapmanız gerekenler konusunda çok basit ve anlaşılır şekilde yönlendirme yapıyor.

 

"Kamu-özel sektör işbirliğinin güçlü bir örneğini sergiledik"

EBA Asistan'a ilişkin değerlendirmelerde bulunan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk: "Türkiye'de Koronavirüs nedeniyle pek çok yeni uygulama hayata geçiriliyor ve ülkemizin yeniliklere hızla adapte olabilen yapısı bu süreçlerin başarıyla yürütülmesini sağlıyor. Millî Eğitim Bakanlığı olarak biz de öğrencilerimizin derslerinden mahrum kalmaması için uygulamaya aldığımız EBA sistemini tüm dünyaya liderlik edebileceği bir yetkinlikte geliştiriyoruz. Sistemin eksikliklerini hızla tespit ettik ve "Nasıl daha fazla geliştirebiliriz?" sorusunu sorduk. Burada ülkemizin yapay zekâ alanındaki deneyimli şirketlerinden CBOT, gelişmiş yerli yapay zekâ teknolojisiyle bize destek oldu ve kamu-özel sektör işbirliğinin güçlü bir örneğini sergiledik. Bu çalışma aslında ülkemizin kendi kendine yetebilecek seviyede olduğunu gözler önüne seriyor. "EBA Asistan" ile öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve velilerimiz; sistemle ilgili merak ettikleri her soruyu arkadaşlarıyla konuşur gibi buraya yazacak ve doğal dil işleme  teknolojisi sayesinde bu soruları hızla anlayıp Millî Eğitim Bakanlığı sistemlerimizden çektiği verilerle doğru cevapları anında verebilecek." dedi.


"Bu olağanüstü dönem ülkemizin dijitalleşmesi noktasında bir fırsat"

Tüm dünyada yaşanan bu olağanüstü dönemi ülkemizin gerçek anlamda dijitalleşmesi noktasında bir fırsat olarak değerlendirdiklerini dile getiren CBOT Kurucu ve CEO'su Mete Aktaş Millî Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü ile hayata geçirdikleri EBA Asistan'a ilişkin şöyle konuştu: "CBOT olarak 2017'den bu yana sektörlerde yaşanan dijitalleşmeyi ve faydalarını gerek özel kurumlar gerekse kamu kurumlarıyla değerlendiriyor ve bu noktada çözümlerimizi hazır tutuyorduk. Ülkemizde uzaktan eğitimin kaçınılmaz olduğu bir noktaya geldiğimiz bugünlerde ise bakanlığımıza sosyal sorumluluk odağında yerli yapay zekâ teknolojimizle destek olmaktan gurur duyuyoruz. Ülkemizin birlik ve beraberlik içerisinde bu süreci atlatacağından şüphemiz yok. Biz bu süreçten sonrasına odaklanıp dijitalleşmenin tüm kurumlara nüfuz etmesini yakından destekleyeceğiz. Bu noktada EBA Asistan projesi ile dijitalleşme yönünden dünyaya örnek olacak bir çalışmaya imza atıldı."

May

Sağlık Bakanlığı, varyant virüslerin yayılımının önüne geçilmesi için 'Temaslı Takibi Rehberi'ni güncelledi. Buna göre yakın temaslılar için 10 gün olan karantina süresi 14 güne uzatıldı. Aşılılara da temas halinde 14 gün karantina getirildi.


 

Bir önceki rehberde yakın temaslılar için, 10 gün olan karantina süresi 14 güne uzatıldı. Bu kişilerin karantinası daha önce 7. günde yapılan test sonucu negatif çıkarsa bitiyordu.

Yeni rehberde test için bekleme süresi de 10 güne uzatıldı. Varyant tespit edildiğinde de karantina süresi 14 gün.

Ancak bu durumda süre test sonucu negatif çıksa bile değişmeyecek.

 

AŞILILARA DA TEMAS HALİNDE 14 GÜN KARANTİNA VAR

 

Aşı olanlarla ilgili de önemli değişiklikler var.

Aşı olanlara daha önce temas durumunda karantina gerekmiyordu., yeni rehbere göre ise yakın temaslı olurlarsa onlar da 14 gün karantinaya alınacak.

May

 "Aziz Sancar'ı Birlikte Tanıyalım"

Şanlıurfa ili, Viranşehir ilçesinde bulunan Prof. Dr. Aziz Sancar Ortaokul Müdürlüğü tarafından 06.06.2021/18.06.2021 tarihleri arasında düzenlenecek olan "Aziz Sancar'ı Birlikte Tanıyalım" yarışmasının yurt genelinde tüm resmi ilkokul (resim), ortaokul (şiir) ve liselerde (komposizyon) eğitim gören öğrencilere duyurulması talebine ilişkin duyuru yazısını görmek için resimlere bakabilirsiniz 

May

Biruni Üniversitesi Rektörlüğü tarafından, şartnamede belirtilen 29.04.2021-28.06.2021 tarihleri arasında, Türkiye geneli resmî/özel tüm lise öğrencilerine yönelik,   "Eğitim, Mühendislik ve Sağlıkta Yapay Zeka Proje Yarışması" düzenleme talebine ilişkin duyuru yazısını görmek için asagidaki resmi yazıyı inceleyebilirsiniz.

May

Bakan Yardımcısı Özer, Endüstri 4.0 Laboratuvarı'nı inceledi

Okul-sektör iş birlikleri sosyal, kültürel ve mesleki organizasyonlar, öğretmen eğitimleri, burs, staj ve mezuniyet sonrası istihdam gibi konulara katkı sağlıyor. Bursa'da mesleki eğitimle ilgili olarak her alana yansıyan yüksek verimlilik, böyle güçlü iş birlikleriyle daha da artacaktır"


Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer, Bursa'da Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde kurulan Endüstri 4.0 Laboratuvarı'nın sanayiye nitelikli eleman yetiştireceğini bildirdi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Bakan Yardımcısı Özer kentteki meslek liselerinde yürütülen çalışmaları yerinde inceledi.

 İlk ziyaretini Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine yapan Özer, Bursa Organize Sanayi Bölgesi Sanayicileri ve İş İnsanları Derneğinin (BOSİAD) de katkılarıyla okulda kurulan Endüstri 4.0 Laboratuvarı hakkında bilgi aldı.

Özer, laboratuvarın sanayinin nitelikli eleman sorununun çözüm kaynağı olan meslek liselerine katkı sunmasının yanı sıra buradaki makine sistemlerinin, sanayi bölgesindeki firmalarda çalışacak nitelikli personel eğitimi ve yetiştirilmesi konusunda da örnek bir model oluşturduğunu belirtti.

 Türkiye'deki mesleki eğitim meşalesinin, kurumlar arasında hayata geçirilen güçlü iş birlikleriyle yandığını ifade eden Mahmut Özer, şunları kaydetti:

"Okul ile sektör arasında kurulan iş birliklerini önemsiyoruz. Bu kapsamda Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine destek veren BOSİAD Yönetim Kurulu ve üyelerine teşekkür ediyorum. Okul-sektör iş birlikleri sosyal, kültürel ve mesleki organizasyonlar, öğretmen eğitimleri, burs, staj ve mezuniyet sonrası istihdam gibi konulara katkı sağlıyor. Bursa'da mesleki eğitimle ilgili olarak her alana yansıyan yüksek verimlilik, böyle güçlü iş birlikleriyle daha da artacaktır. Kentte mesleki eğitimde çok ciddi bir potansiyel var. Son üç yılda mesleki eğitimde gelinen nokta son derece mutluluk verici. İnşallah Vali'mizin koordinasyonuyla ve sektör temsilcilerimizle geliştirdiğimiz güçlü iş birlikleriyle Bursa'da mesleki eğitimi çok daha ileri noktalara taşıyacağız."

May

Eğitim Takviminde Bu Gün 

May

Hayat Boyu Öğrenme Haftası 

Millî Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği'nde yapılan değişiklik ile Haziran ayının ilk haftası "Hayat Boyu Öğrenme Haftası" olarak belirlenmiş olup 2020-2021 eğitim ve öğretim yılında ilk defa kutlanacaktır.

May

MEB'den 'telafi eğitimi' açıklaması: Katılımda gönüllülük esas

Milli Eğitim Bakanlığı, 2 Temmuz sonrasında başlayacak olan yaz döneminde başlatılacak telafi eğitimlerine katılımın öğretmenler için 'gönüllülük' esaslı olduğunu ve katılan öğretmenlerin ek ders ücreti alacağını açıkladı


Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Personel Genel Müdürü Ömer İnan, 2 Temmuz sonrasında başlayacak olan telafi dersleri hakkında sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. 

Genel Müdür İnan, yaptığı paylaşımda, "Telafi programımızın 'yaz dönemi' kapsamında, isteyen öğretmen ve öğrencilerimize, ikamet veya tatil adreslerinde; sanatsal, sportif ve kültürel etkinlikler için imkanlar oluşturuyoruz. Öğretmenlerimiz, bu programlarda öngörülen ders saati üzerinden görev alabileceklerdir" ifadelerini kullandı.