T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ÇORUM / İSKİLİP - Misakımilli İlkokulu

BUNLARI BİLİYOR MUYDUNUZ?

BUNLARI BİLİYOR MUYDUNUZ?

Ay'dan Dünya'ya bakıldığında Dünya bazen tam aydınlık, bazen yarısı aydınlık, bazen de ince bir yay şeklinde görünür. Yani Ay'ın yüzeyinden Dünya'yı izleyen biri Dünya'nın  farklı evrelerine tanık olabilir.

 

Güneş'in renginin sarı olduğu düşünülür. Ancak Güneş aslında insan gözü tarafından algılanan tüm renklerde ışık yayar. Bu nedenle de rengi beyazdır. Güneş'i Dünya'nın atmosferi nedeni ile gökyüzünde sarı renkte görürüz.

Güneş'in asıl rengini görebilmek için Dünya atmosferinin dışına çıkmak gerekir.

 

 Isı akışı sıcaktan soğuğa doğru gerçekleşir. Bulunduğumuz odada ısınan hava yukarı doğru hareket eder. Bu yüzden pencereyi açtığımızda üst kısımdan dışarı doğru sıcak hava çıkışı olur. Dışarıdaki soğuk hava da alt kısımdan içeri girer. Yani pencereyi açtığımızda sadece soğuk hava içeri girmez, sıcak hava da dışarı çıkar. Bu hava hareketi ısının konveksiyonla yayılmasına bir örnektir.

 

Mikrodalga fırın İkinci Dünya Savaşı sırasında radar teknolojisi üzerine çalışan bir mühendis tarafından kazara keşfedildi. Laboratuvarda magnetron adı verilen ve mikrodalga yayan bir cihazın önünde çalıştığı sırada cebindeki çikolatanın ısınıp eridiğini fark eden Percy Spencer daha sonra mikrodalga fırının mucidi oldu.

Haberin kaynağı icin TIKLAYINIZ 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 31.05.2021 - Güncelleme: 31.05.2021 06:32 - Görüntülenme: 166
  Beğen | 0  kişi beğendi